Benodigdheden Albondigas:
- 1 kg rundergehakt
- 2 eieren
- paneermeel
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- paprikapoeder
- tijm
Bereidingswijze Albondigas:
Snijd de uien en de knoflook fijn en meng met het gehakt, de eieren de kruiden en het paneermeel. Vorm hiervan balletjes. Bak deze in een combinatie van boter en olijfolie in een braadpan in circa 15 minuten gaar.
Benodigdheden tomatensaus:
- 1 ui
- 1/2 tablet vleesbouillon
- 4 tomaten, fijngesneden
- 3 glazen rode wijn
Bereidingswijze tomatensaus:
Los het bouillonblokje op in een koffiekopje met warm water. Snijd ondertussen de ui fijn. Bak deze op middelhoog vuur aan in een braadpannetje en voeg de fijngesneden tomaten toe. Voeg na een minuut of vijf de bouillon en de rode wijn toe en laat dit inkoken tot een mooie saus. Voeg de Albondigas aan de saus toe en je hebt een heerlijk gerecht! Mooi te combineren met patatas bravas en zelfgemaakte Aioli.