Ingrediënten
1 kg rundvlees (ik gebruikte riblappen en sucadelappen)
100 gram chorizo
1 rode en 1 gele paprika
1 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook
1 laurierblaadje
200 ml runderbouillon
200 ml rode wijn
olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze
Snijd het rundvlees in stukjes. Wil je het helemaal goed doen, marineer het rundvlees dan bijvoorbeeld voor 24 uur in rode wijn en een schep mosterd. Hier wordt het vlees echt heel mals van. Ik had deze keer geen 24 uur tijd, maar heb het wel een paar uur laten marineren. Dep het daarna goed droog en bak het in een pan rondom bruin en voeg zout en peper toe. Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de in stukjes gesneden ui, paprika, rode peper, chorizo en knoflook zacht.
Doe alles bij elkaar in de slowcooker, voeg de wijn, de bouillon en een laurierblaadje toe. 6 tot 7 uur op slow. Waarschijnlijk is het dan iets te waterig, dus dan kun je het eventueel binden met een beetje maizena.
Heerlijk met in de oven gebakken patatas bravas en een tomatensalade. Eet smakelijk!
Dit recept ziet er heerlijk uit! Ik hou ervan hoe je het rundvlees marineert om het extra mals te maken. De combinatie van chorizo en paprika klinkt echt smaakvol. Het gebruik van de slowcooker maakt het gerecht ook heel makkelijk om te maken. Heb je nog tips voor het binden van de saus als het te waterig is?
Dank je! Het laatste half uur de deksel niet volledig op de slowcooker doen. Dan dikt het wat in. En anders een beetje maizena toevoegen. Succes!