Kip tikka masala

Benodigdheden

  • 800 gram kippendijen
  • 1 gesnipperde ui
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 tenen geraspte knoflook
  • 3 cm geraspte gember
  • 3 tl garam masala
  • 3 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpurree
  • 200 ml kokosroom

Bereidingswijze

Marineer de kippendijen minimaal 4 uur van te voren. Doe ze in een zakje met de yoghurt, 1 tl van elk van de volgende kruiden: garam masala, ketoembar, kurkuma en cayennepeper.
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak de kippendijen aan. Doe ze in de slowcooker. Verhit dezelfde pan opnieuw met wat olie en roer de aangebakken stukjes los. Voeg een ui toe en fruit deze langzaam aan. Voeg knoflook, gember en overige kruiden en de tomatenpuree toe. Bak dit 5 minuren aan. Tenslotte de tomatenblokjes toevoegen en het geheel over de kippendijen in de slowcooker schenken. 4 uur op high of 6 uur op low. Als de kooktijd om is haal je het deksel eraf en voeg je de kookroom toe. Laat zonder deksel nog een klein half uurtje doorkoken op de hoogste stand, zodat de saus wat indikt. Eventueel wat extra peper en zout toevoegen. Heerlijk met zelfgebakken naambrood en verse koriander!