Monchoutaart met stroopwafels en karamel

Benodigdheden

  • 250 gram Bastogne koeken
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • zakje vanillesuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker

Voor de topping

  • 1,5 appel
  • kaneel
  • 1 el suiker
  • 2-3 el karamel
  • 9 kleine stroopwafels

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje. Maal de Bastognekoeken tot kruimels en voeg de boter erbij tot het goed gemengd is. Verdeel het over de bodem van de springvorm en druk het met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven. Klop de slagroom samen met de klopfix tot het stijf is. Meng de MonChou met de basterd- en vanillesuiker in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar en verdeel dit over de Bastognebodem. Strijk glad met een lepel. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven. Snijd de appels in blokjes en verwarm dit in een pannetje met de kaneel en suiker. Roer goed door en laat op zacht vuur even sudderen. Laat de appeltjes afkoelen.
Verdeel de karamel over de taart en verdeel daar de appeltjes over. Hak de stroopwafels in stukjes en strooi dit over de taart. De karamel die over is kun je in een schenkennetje erbij serveren, zodat de liefhebber nog een beetje extra over de taart kan schenken. Een guilty pleasure, maar oh wat lekker!