Limburg Zuurvlees

Benodigdheden

  • 600 gram riblappen in stukjes
  • 300 gram uienringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 klein blikje tomatenpurree
  • 1 tl koek/speculaaskruiden
  • 1 runderbouillonblokje
  • 10 ml water
  • een klontje (room)boter
  • 1 plakje peper/ontbijtkoek
  • 4 tl appelstroop

Doe de stukjes rundvlees met alle ingrediënten behalve de peperkoek en stroop in de slowcooker en meng goed. Kruid met peper. Gaar ongeveer 4,5 uur op low. Het laatste half uur verwijder je de laurierblaadjes en eventueel de kruidnagels, verkruimel je de peperkoek en breng je het stoofpotje op smaak met de stroop en peper en zout naar wens.

Ik heb zelf de hoeveelheden verdubbeld, zodat ik een goede volle pot kreeg. Altijd handig om wat over is in te vriezen. Erg lekker met (oven)frieten en rode kool. Ik vond het om te smullen!