Spruitjes roergebakken

Benodigdheden (voor 4 porties)

  • 115 gram gesneden bacon
  • 30 gram boter
  • 45 gram pijnboompitten
  • 450 gram spruitjes, schoongemaakt en fijngesneden
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Bak de gesneden bacon in een koekenpan op een middelhoog vuur, totdat de bacon knapperig is. Bewaar 2 el jus en laat de rest van de jus uitlekken. Smelt vervolgens de boter in dezelfde koekenpan en voeg hier de baconjus aan toe. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze totdat ze lichtbruin kleuren. Voeg dan de gesneden spruitjes en lente-ui toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak dit op een middelhoog vuur, totdat de spruiten wat zachter zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten. Strooi de gesneden bacon op de spruitjes, uien en pijnboompitten en serveer. Eet smakelijk!