Carmelita’s

Benodigdheden

  • 250 gram zachte karamel snoepjes
  • 180 gram gezouten roomboter
  • 135 gram kristalsuiker
  • 130 gram bloem
  • 120 ml slagroom
  • 90 gram havermout
  • 80 gram melkchocolade (in kleine stukjes)
  • 80 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 1 el vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een ovenschaal van 20 bij 20 cm met bakpapier. Smelt de roomboter in een steelplannetje en doe deze in een ruimte kom. Voeg hieraan de suiker en het vanille extract toe en meng dit tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem, bakpoeder, havermout en een snuf zout toe en meng dit weer tot een egaal, glad mengsel. Doe de helft van dit mengsel in de ovenschaal en schuif dit in de oven voor ongeveer 10 minuten. Terwijl dit in de oven staat gaan we het karamelmengsel maken. Smelt de karamelsnoepjes met de slagroom en een flinke snuf zou op een middelhoog vuur tot een gladde massa. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de stukjes pure en melkchocolade over de bodem. Schenk hierover het karamelmengsel en verkruimel hier bovenop de rest van het havermoutbeslag. Zet het geheel weer in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Laat de carmelitas vervolgens volledig afkoelen en zet het geheel minimaal 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht alvorens het in stukken te snijden. Eet smakelijk!