Plakkerige cola kip

Benodigdheden

  • 2 kilo kippendijfilet
  • 1 liter cola
  • 4 teentjes knoflook
  • verse gember
  • 10 el sojasaus
  • zout, peper
  • olie

 

Bereidingswijze

Snijd de kippendijfilet in grove stukken en bak ze in porties aan in een ruime pan. Voeg zout, peper, knoflook en gember toe. Voeg alles samen in dezelfde pan voeg sojasaus en cola toe. Laat dit zonder deksel ongeveer 45 minuten koken tot het moment dat je een dikke plakkerige saus krijgt. Je kunt dit prima van tevoren maken en later in een ovenschaal met deksel opwarmen. Het oorspronkelijke recept was met 350 gram kip, 1 blik cola, 1 teen knoflook en 2 el sojasaus, dus als je minder wilt maken kun je hier ook vanuit gaan. Ik heb zelf gember toegevoegd, omdat ik dat erg lekker vind en ik heb ervoor gekozen om de kipfilet eerst aan te braden en dan pas de cola en sojasaus toe te voegen. Dat is dus niet persé nodig, maar het leek mij lekkerder. De pan was in no time leeg, dus dat zegt genoeg over het uiteindelijke resultaat :). Oh enneh…geen cola-light gebruiken!