Salted caramel

Benodigdheden

  • 200 gram suiker
  • 100 ml water
  • 90 gram roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 tl zout

 

Bereidingswijze

Zet een steelpannetje met de suiker en het water op het vuur en verhit op een laag vuur. De suiker moet volledig door het water bedekt zijn. Laag het mengsel verhitten tot het goed begint te pruttelen en geleidelijk van kleur verandert. Je moet niet roeren tijdens dit proces! De karamel moet een volle bruine kleur krijgen. Wanneer dit het geval is dan voeg je zo snel mogelijk de boter toe. Het mengsel zal nu gaan bubbelen. Blijf ongeveer 1-2 minuten roeren tot de boter volledig opgelost is. Voeg voorzichtig de slagroom toe en blijf een minuutje roeren. Haal de karamel van het vuur en voeg het zout toe.

Kan in de koelkast in een afgesloten pot prima een weekje bewaard worden. Eventueel voor gebruik even opwarmen. Smakelijk!