Appelkruimelcheesecake met salted caramel

Benodigdheden bodem en kruimel

  • 250 gram boter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 150 gram havermout
  • 2 tl speculaaskruiden
  • flinke snuf zout

Benodigdheden vulling

  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 grote eieren
  • 2-3 grote appels
  • beetje kaneel
  • salted caramel

 

Bereidingswijze

Bekleed een bakvorm van 24cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter met de bruine basterdsuiker zacht. Meng in een andere kom de bloem, speculaaskruiden, havermout en zout door elkaar. Voeg dit droge mengsel toe aan de botermix en mix tot er een grove kruimel ontstaat. Verdeel het kruimelbeslag in tweeën. Druk de ene helft op de bodem van de bakvorm en bak voor 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

Snijd de appel in blokjes en meng deze met wat kaneel. Mix de roomkaas zacht en meng de poedersuiker er doorheen. Spatel vervolgens twee eieren door de roomkaas tot het goed gemengd is. Stort dit op de afgebakken bodem. Het maakt niet uit als de bodem nog warm is. Verdeel dan de appelblokjes erover en dek het geheel af met een lekker laag speculaaskruiden.

Zet de taart 45 minuten in de nog steeds verwarmde oven. Laat de taart afkoelen en laat deze minstens twee uur in de koelkast opstijven en koelen. Heerlijk met een lekker laag salted caramel!