Herfstbok stoofpannetje

Benodigdheden

  • 600 gram riblappen of ander suddervlees
  • 1 flesje bokbier
  • 300 gram winterwortel in halve plakken
  • 200 gram champignons in plakken
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 125 gram spek in blokjes
  • 2 el bloem
  • 1 el mosterd
  • 1 tl tijm
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 2 el peterselie grof gescheurd
  • zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Bak de spekjes in een braadpan en voeg ui, knoflook en winterwortel toe. Voeg daarna de champignons toe. Haal het uit de pan als het vocht verdampt is. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en bak dit lichtbruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg bloem en tijm toe en bak twee minuten mee. Voeg mosterd en paprikapoeder toe en vervolgens het bokbier. Doe groenten/spek en vlees in slowcooker en kook 6 uur op stand low.