Goulash

Benodigdheden

  • 1 kilo rundvlees
  • 2 grote uien
  • 2 paprika’s
  • runderbouillonblokje
  • 3 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pak gezeefde of gepelde tomaten
  • 3 laurierblaadjes
  • 1,5 tl karwijzaad
  • 2 el bloem
  • peper/zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookte paprika
  • eventueel 1 klein bekertje crème fraiche

 

Bereidingswijze

Je kunt ervoor kiezen de uien, paprika, en het rundvlees eerst aan te bakken. De meningen hierover lopen nogal uiteen, ik heb het deze keer niet gedaan. Onderin de pan gaan de gesneden uien, paprika en knoflooktenen. Snij het rundvlees in blokjes en haal deze even door de bloem en leg dit bovenop de groenten. Vervolgens gaan de kruiden en de bouillonpoeder/kruimels er overheen, de tomatenpuree en gezeefde tomaten. Je hoeft geen water toe te voegen!

Bak het in de slowcooker 8 uur op low. Na die 8 uur roer je het geheel nog even goed door. Haal de laurierblaadjes eruit en voeg eventueel de crème fraiche toe. Erg lekker!