Frambozentaart

IMG_7042Benodigdheden bodem

  • 200 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 145 gram boter op kamertemperatuur
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidoor
  • 1 tl vanillearoma
  • 1/4 tl zout

Benodigdheden vulling

  • 150 gram spijs
  • 1 ei
  • 250 mascarpone op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100ml zure room
  • 150 gram witte chocolade
  • veel frambozen
  • beetje poedersuiker

 

Werkwijze

Beleg de bodem van een springvorm (24cm) met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de bodem en vorm een deegbal. Rol het deeg uit (gebruik wat bloem) tot een cirkel net iets groter dan de bakvorm. Rol het teveel aan deeg naar binnen, zodat je een lage rand krijgt van 1 à 2 cm hoog en 2cm breed en laat de bodem 1 uur in de koelkast opstijven.

Kneed het spijs los met een ei, zodat het een soepel geheel wordt. Zet de oven op 175graden. Smeer het spijsmengsel over de binnenkant van de bodem en zet het 30 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.

Mix de mascarpone met de vanillesuiker. Smelt de chocola au bain marie en meng door de mascarpone. Meng de zure room erdoor en stort het mengsel op de bodem. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart dan met frambozen en bestrooi met een beetje poedersuiker. Lekker 🙂