Breekbrood uit de slowcooker

IMG_6784

Benodigdheden

  • 300 gram bloem
  • 175 ml melk
  • 1 zakje gist
  • 1,5 el honing
  • 1,5 el suiker
  • 1,5 el gesmolten boter
  • 1,5 tl zout
  • voor de topping nog 1 el gesmolten boter en wat zout

 

Werkwijze

Verwarm de melk kort in de magnetron en voeg gist toe. Laat 10 minuten staan. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en mix het in de keukenmachine met de deeghaak ongeveer 5 minuten, totdat het deeg helemaal los laat. Verdeel het deeg in 10 stukken en draai er bolletjes van. Bekleed de slowcooker met bakpapier en leg de bolletjes met een klein beetje tussenruimte in de slowcooker. Ongeveer 1,5 uur op stand high. De onder- en zijkant zijn dan bruin geworden. Om de bovenkant ook bruin te krijgen haal je het breekbrood met het papier uit de slowcooker en legt het op een bakplaat. Smeer in met de gesmolten boter en bestrooi het met zout. Bak 5 minuten onder de gril. Smakelijk eten!

Dit kan natuurlijk in allerlei variaties gemaakt worden, dus lekker experimenteren is mijn advies.