Pasta met stroganoffsaus

Benodigdheden

  • 500 gram rundergehakt
  • ui
  • 2 teentjes knoflook
  • courgette
  • 250 gram champignons
  • rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen en fruit dit samen met 1 geperst teentje knoflook in een beetje olie in een koekenpan of wok even aan. Voeg het gehakt er bij, breng op smaak met peper en zout en rul dit. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij het gehaktmengsel en laat het even meebakken. Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de runderbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper. Meng de saus door het gehakt/groentemengsel en verwarm dit even mee.

Serveer de stroganoffsaus met je favoriete pasta.