Benodigdheden
- 2 el pizzakruiden (liefst van een delicatessenwinkel)
- olijfolie
- 1 kg rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpurree
- 6 trostomaten
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 rode peper
- verse of gedroogde tijm
- 2/3 runderbouillonblokjes
Bereidingswijze
Pizzakruiden in olie laten wellen. Klein beetje olie in een pan, 1 el pizzakruiden licht aanbakken. Rundergehakt toevoegen en rul bakken. 1 runderbouillonblokje erover verkruimelen. In een andere pan olie met de andere el pizzakruiden aanbakken. De knoflook, tomatenpuree toevoegen. Ui, wortel, prei, rode peper en tomaten in stukjes toevoegen. Verse of gedroogde tijm en 1,5 bouillonblokje verkruimeld toevoegen. Even laten sudderen. Als de tomaten en de wortels zacht zijn kan de saus gepureerd worden en toegevoegd worden aan het gehakt. Eventueel nog op smaak brengen met peper en wat zoete ketjap. Dit ook weer even een half uurtje laten sudderen.
Ondertussen de pasta koken die je lekker vindt. Eet smakelijk!