Chinese tomatensoep

Benodigdheden

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 140gr tomatenpuree
  • 1el olie
  • 2 volle el bloem
  • 1tl gemberpoeder of verse gember
  • 100ml water
  • 1 blik gepelde tomaten met sap of 3 ontvelde tomaten in stukjes
  • 1el azijn
  •  4el gembersiroop
  • peper/zout
  • 3 lente ui
  • eventueel 100gr noedels of dunne mie

Werkwijze

Snipper de ui en de knoflook en bak deze kort aan. Voeg bouillon en kipfilet toe en kook ongeveer 10 minuten op niet al te hoog vuur,  totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen op een keukenplank. Zeef de bouillon.

Zet dezelfde soeppan weer op het vuur en bak de tomatenpuree een minuut aan in de olie op laag vuur. Blijf constant roeren, anders bakt het aan. Roer de bloem en de gemberpoeder erdoor en roer goed door. Schenk het water erbij en blijf roeren totdat je een klontvrij papje hebt wat een soort tomatenpuree roux is. Daarna kunnen de tomaten, azijn, gembersiroop en de kippenbouillon erbij. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

In de tussentijd snijd je de kipfilet in stukjes, je kookt de noedels of mie en je snijdt de lente ui in dunne ringetjes. Haal vervolgens een staafmixer door de soep om het glad te maken. Proef de soep en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Als je ‘m nog net niet te zoet vindt dan kun je er nog een extra scheutje gembersiroop in doen. Roer op het laatst de kip en de lente ui erdoor en laat die even mee warmen. Nog lekkerder met reepjes omelet erdoor!

Dit recept heb ik van www.francescakookt.nl.