Sinterklaas monchoutaart

Benodigdheden voor 10-12 personen

  • 250 kruidnoten
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2-3 el nutella
  • truffelkruidnoten
  • voor garnering extra pepernoten of geschaafde chocola
  • bakvorm met diameter 24-26 cm

 

Bereidingswijze

Bekleed de boden van je bakvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengels over de boven van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.

Klopt de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Klopt de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, ook de hele nacht).

Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje warm is (heel kort in de magnetron). Verdeel de nutella met een spatel of achterkant van een lepel over de taart. Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de taart voor het serveren met verkruimelde truffelkruidnoten en/of geschaafde chocolade.

Eet smakelijk!

 

 
// ]]>