Appeltaart muffins

Benodigdheden (12 stuks)

  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 1 halve citroen
  • 125 gram speltbloem
  • 100 gram speltmeel
  • 75 gram honing
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 150 ml yoghurt
  • 2 appels
  • 50 gram walnoten
  • snuf zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appels in blokjes en breek de walnoten in grove stukken. Rasp de schil van de citroen boven een beslagkom. Voeg hier de bloem, het meel, de honing, de bakpoeder, de kaneel en een snuf zout aan toe. Meng dit goed door elkaar. Pers vervolgens de citroen uit boven een tweede kom. Voeg hier de eieren, yoghurt en kokosolie aan toe. Zorg ervoor dat de kokosolie niet meer warm is. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Voeg het ei-yoghurtmengsel bij het meelmengsel en roer kort door elkaar. Voeg de stukjes appel en walnoten toe en schep deze er met een paar slagen doorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, leg er eventueel nog 1 of 2 halve walnoten bovenop en bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn echt heerlijk!!

Dit recept heb ik van de website www.chickslovefood.com