Hete kip met komkommersalade

Benodigdheden (4 personen)

  • 50 ml azijn
  • 4 el suiker
  • 1 komkommer
  • 3 rode uien
  • 1 rode peper
  • 60 gram boter
  • 500 gram kipfilet in stukken
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 tl sambal oelek
  • 4 el ketjap manis
  • 1 limoen, in partjes

 

Bereidingswijze

Verwarm de azijn en los er 3 el suiker in op. Laat afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de helften in blokjes. Halveer 1 rode ui en snijd de helften in plakjes. Verwijder steel en zaadlijsten van de peper en snijd hem in reepjes. Meng de komkommer, de ui en de peper met de azijn.

Snijd de rest van de ui in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 minuten bruin. Voeg de knoflook, de sambal, de rest van de suiker en de ketjap toe en bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 minuten. De saus moet iets dikker worden. Garneer de kip met de partjes limoen, geef de komkommersalade er apart bij en serveer bijvoorbeeld met rijst.