Marinade voor saté

Benodigdheden

  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen knoflook
  • 2cm verse gember
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1,5 el donkere basterdsuiker
  • 0,5 el sambal oelek
  • 3 el japanse sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • vijzel

 

Bereidingswijze

Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad, snijd de stengel in drie stukken en doe samen met de knoflook, gember en eventueel zout in een zijvel. Stamp flink tot alles fijn is. Hierdoor komen geuren en smaken goed vrij. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel, houd het sap apart. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is. Meng de sojasaus, olie en 2el citroensap door de marinade in de vijzel. De kunt de marinade 1 dag van tevoren bereiden.