Babi ketjap van hamlappen

Benodigdheden

  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 4 el olie
  • 500 gram hamlappen, in stukjes
  • 1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1 tl gemberpoeder (djahe)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 blikje tomatenpurree (70 gram)
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el azijn (of citroensap)

 

Bereidingswijze

Fruit de uit goudbruin in de olie. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahe en knoflook. Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees 3-4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met zou en peper.