Kwarktaart

Benodigdheden

  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 2 vanillesuiker
  • 100 gram bloem
  • kwart liter slagroom
  • 500 gram franse kwark
  • 150 gram boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 gesplitste eieren

 

Bereidingswijze

Voor de bodem 4 eieren met 100 gram suiker en 2 vanillesuiker schuimig kloppen tot het taaiig wordt (ongeveer 10 minuten). Daarna 100 gram bloem erdoor scheppen. Mix in bakvorm doen en 25 minuten op 200 graden bakken.

150 gram boter, 2 eidooiers en 150gram witte basterdsuiker kloppen tot het lichtgeel is. Blaadjes gelatine in water leggen. Citroenschil raspen en bij eiermengsel voegen. Uitgeperste citroensap warm maken en gelatine erin weken. Dit scheutje voor scheutje door het eiermengsel. Eerst eiwitten stijf kloppen, daarna slagroom stijf kloppen. De kwark door het eiermengsel kloppen, daarna eiwitten en slagroom erdoor scheppen.

Zet een passende ringvorm op de gebakken bodem, zodat het precies op de rand past. Giet dan het kwarkmengsel in de vorm op de bodem en laat het in de koelkast opstijven. Dit kan een dag van tevoren. Je kunt de taart verder versieren met fruit of wat je maar wilt, maar bij ons willen ze hem het liefst heel simpel!
// ]]>