Indische hachee

Benodigdheden (4 personen)

  • 500 gram rundvlees
  • 1 kg uien in ringen
  • 3 laurierbladen
  • 6 kruidnagelen
  • 3 tl sambal
  • 2 kleine blikjes tomatenpurree
  • 3 tl bruine suiker of gula djawa
  • 10 el zoete ketjap
  • scheutje (wijn)azijn
  • 3 tot 4 teentje knoflook
  • peper, zout
  • scheut rode wijn

 

Bereidingswijze

Vlees kruiden en met bloem bestrooien. Bruin bakken en uit de pan halen. Uien licht aanbakken. Vlees, uien, water en alle kruiden samenvoegen in de slowcooker en 5 uur op stand low langzaam gaar laten stoven. Eventueel het laatste half uur zonder deksel om het iets in te laten dikken. Kan een dag van tevoren gemaakt worden; de smaak is een dag erna nog lekkerder. Lekker met rijst, sajoer boontjes en telor eieren in ketjap.