Suikervrije appelmoes

Zodra ik een paar appels over heb, die bijvoorbeeld een beetje zacht zijn geworden maak ik appelmoes. Ik doe dat in kleine plastic bakjes, die ik bij de Sligro heb gekocht en vries dat in. Zo kun je er elke keer een klein portie uithalen en dat is makkelijk, want voorheen had ik altijd halflege potjes appelmoes in de koelkast staan. Bovendien is zelfgemaakte appelmoes veel en veel lekkerder!

Benodigdheden

  • zoet/zure appels
  • kaneelstokje
  • kaneel
  • eventueel wat agavesiroop of honing naar smaak

Bereidingswijze

Schil de appel en snijd het in kleine stukjes. Doe het in een pan met een beetje water en een kaneelstokje en laat het tot moes koken (dat is vaak al vrij snel). Ik prak het zelf altijd gewoon met een vork, zodat de appelmoes wat grover is, maar je kunt uiteraard ook de staafmixer gebruiken. Nog wat extra kaneel toevoegen en als je het niet zoek genoeg vindt nog een beetje honing of agavesiroop.