Kip Tikka Masala

Benodigdheden voor 4-6 personen

  • 5 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 30 gram
  • 5 takjes munt
  • 7 el olijfolie
  • 3 tl komijnpoeder
  • zout
  • 1 el gedroogde oregano
  • 3 tl garam masala
  • 400 ml volle yoghurt
  • 1 kg kipfilet
  • 1 rijpe banaan
  • 800 gram tomaten (blik)
  • 50 gram amandelmeel
  • 175 ml kokosmelk
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl tandoorikruiden
  • 2-3 el honing
  • 1/2-1 tl chilipoeder

Bereidingswijze

Een dag van tevoren: pel en snipper de knoflook. Schil de gember en snijd hem fijn. Was de munt, pluk de blaadjes van de takjes en snijd de blaadjes in reepjes. Roer de knoflook, de gember, de munt, 3 el olie, 2 tl komijnpoeder, 1 tl zou, 1 el oregano, 3 tl garam masala en 200ml yoghurt door elkaar. Dep eventueel de kipfilet droog en snijd hem in grove stukken. Meng de knip met de yoghurtmarinade en zet dit 1 nacht in een afgedekte schaal in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kip met de marinade in een ovenvast schaal. Bak 35-40 minuten in de oven.

Pel de banaan en prak hem met een vork. Roer 4 el olie, de tomaten en 200 ml yoghurt erdoorheen en breng aan de kook in een grote pan. Druk de tomaten wat kleiner met een spatel. Kook afgedekt 8-10 minuten op laag vuur. Voeg het amandelmeel, de kokosmelk en 1 tl zou toe en breng nogmaals aan de kook. Voeg de kip met de marinade toe aan de saus. Breng op smaak met 1tl komijnpoeder, de kurkuma, de tandoorikruiden en de honing. Breng nogmaals aan de kook. Breng op smaak met het chilipoeder.

Lekker met naanbrood of basmatirijst en een lekker salade. Dit recept heb ik het blad            ‘ Koken en Genieten’.

TIP: ik had zelf geen amandelmeel en banaan in huis en heb dit vervangen door een beetje palmsuiker en wat maizena. Ging ook prima!