Knoflookcrostini met geitenkaascrème

Benodigdheden

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 1 baguette wit of ciabatta
  • 100 gram geitenkaas
  • klein handje bieslook
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de tenen knoflook en snij deze in dunne plakjes. Verhit 1 dl olijfolie in een pan of half hoog vuur. Voeg de knoflookplakjes toe. Blijf constant doorroeren en haal de knoflook eruit wanneer deze goudbruin is. Laat de knoflookplakjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Laat de knoflookolie in de pan afkoelen. Snij de baguette in sneetjes. Smeer de stukken brood flink in met de knoflookolie uit de pan en leg ze vervolgens op een rooster. Bestrooi met een beetje peper en zout en zet het rooster 10 minuten in de oven op 180 graden. Haal de sneetjes brood daarna uit de oven en laat afkoelen. Besmeer de afgekoelde stukjes brood flink met geitenkaas, steek de knoflookplakjes in de geitenkaas en bestrooi met wat bieslook.
// ]]>