Carpaccio-amuse

Benodigdheden voor 6 personen

  • 6 plakjes carpaccio
  • 40 gram rucola
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 2 el geraspte kaas
    Voor de truffelmayonaise
  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 150ml zonnebloemolie
  • 1 à 2 el olijfolie met truffelaroma
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer glad. Mix daarna net zo lang tot het wat dikker wordt. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje erbij tot alles is opgenomen in het mengsel. Mix het tot het de dikte heeft van mayonaise. Klop als laatste de truffelolie met de garde erdoor.

Leg een plakje carpaccio op een bordje. Smeer een beetje truffelmayonaise in het midden. Leg er een hoopje slag op, verdeel de pijnboompitjes en de kaas erover. Vouw de buitenzijdes naar binnen, zodat er een bonbon ontstaat. Leg omgekeerd op een lepel of klein bakje. Decoreer met wat truffelmayonaise, basilicum, kaas en pijnboompitten.
// ]]>