Australische meatpie

Benodigdheden

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 el maizena
  • 400 ml runderbouillon
  • 100 ml tomatenpurree
  • 2 el Worcestershire sause
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 geklutst ei

Bereidingswijze

Ui in olie bakken, gehakt toevoegen. Maizena met 1 el runderbouillon mengen en wegzetten. Runderbouillon, pure, worchestershire saus en groentenbouillonblokjes toevoegen. Naar smaak kun je nog andere kruiden toevoegen, zoals oregano, cayennepeper of ketjap. Aan de kook brengen, maizena toevoegen, lager zetten en 10 minuten laten sudderen. Vorm met bladerdeeg (of piedeeg) bekleden en vullen. Afdekken met een dakje van deeg. Enkele gaatjes of spleetjes aanbrengen in het deeg, eventueel een blaadje of bloempje van deeg toevoegen. Instrijken met geklutst ei en ongeveer 25 minuten bakken in de oven op 200 graden. Lekker met een frisse salade!

Uiteraard kun je deze pie maken in welke vorm dan ook. De pies op de foto zijn in een muffinvorm gemaakt met piedeeg.