Salade met gegrilde peer en krokante parmaham

Benodigdheden (4 personen)

  • 100 gram parmaham
  • 2 stevige peren (conference)
  • 1 el olie
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 150 gram gemengde jonge bladsla

Voor de dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 tl scherpe mosterd
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Bak de parmaham krokant (in de pan of in de oven) en breek ze in stukken. Snijd ondertussen de peren doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd de helften in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie. Verwarm de grillpan voor en gril de plakken aan beide kanten mooi bruin. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng of smaak met zou en peper. Meng de walnoten met de sla en de dressing en verder dit over 4 borden. Verdeel de plakken peer en de parmaham erover en maal er nog wat peper over.