Stoofpeertjes zonder toegevoegde suikers

Benodigdheden

  • 1 kilo stoofpeertjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dadels
  • stukje citroenschil
  • 1 dl biologische diksap appel zwarte bes (zonder toegevoegde suiker)
  • eventueel een stukje gember
  • eventueel wat rode wijn

 

Benodigdheden

Je kunt de peertje heel laten en alleen de buitenkant schillen of in 4 stukken snijden, waarbij het klokhuis verwijderd wordt. Ik laat dat meestal afhangen van de grootte van de peertjes. Beide kan prima.
Doe het fruit in een pan met dikke bodem en zorg dat peren net onder water staan. Snijd dadels in kleine stukjes. Voeg kruidnagels, kaneelstokje, dadels, citroenschil en diksap toe. Eventueel ook het stukje gember. Laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven tot de peertjes zacht zijn. Verwijder de kruidnagels, kaneel, citroenschil en gember en bind het sap eventueel met maizena of allesbinder.

Ik maak de stoofpeertje ook vaak in de slowcooker. Volg dan dezelfde bereidingswijze en kook de peertjes ongeveer 4 uur op low. Als je rode wijn toevoegt dan worden ze echt mooi donker van kleur!