Kip zoetzuur met rijst

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gram pandanrijst
  • 600 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 el olie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl sambal
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 3 blikjes tomatenpuree
  • 7 el ketchup
  • 1 el stroop
  • peper en zout
  • 1 el fijngesneden peterselie

 

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar. Bestrooi intussen de blokjes kipfilet met peper en zout. Verhit olie in een wok, bak de uien kort zodat ze niet glazig worden en neem ze uit de pan. Voeg eventueel nog wat olie toe en bak de kip rondom bruin. Per de knoflookteentjes erboven uit en voeg suiker, sambal en de uien toe. Breng in een andere pan 300 ml water met daarin het bouillonblokje aan de kook. Voeg daar de tomatenpuree, ketchup en stroop aan toe en roer goed door elkaar. Meng de saus met het kipmengsel in de wok en laat het nog even pruttelen. Garneer met de peterselie. Serveer het met de rijst, atjar tjampoer en cassavekroepoek.