Biefstukpuntjes

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 premium biefstukken
  • 400 gram aardappelen in schil
  • 200 gram veldsla
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 8 el mayonaise
  • 1 el water
  • 4 takjes basilicum
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Snij de biefstuk in repen. Kook de aardappelen heel in de schil in 10 minuten. Snij deze vervolgens in plakken en smeer ze in met 2 eetlepels olijfolie. Verhit een trilpan en gril de aardappelplakjes 3 minuten aan beide zijden, zodat er een mooie grilstreep ontstaat. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Kruid de biefstukreepjes met peper en zout en bak deze vervolgens 2 minuten op hoog vuur in de koekenpan. Snij de paprika in kleine blokjes. Snij de basilicum in fijne reepjes en meng dit met de mayonaise en 1 el water. Meng de veldsla, paprikablokjes, biefstukreepjes, aardappelen en cashewnoten door elkaar en verdeel dit over de borden. Maar het gerecht af met de basilicummayonaise.