Pittige Indische runderstoofpot

Benodigdheden

  • 750 gram riblappen
  • 750 gram uien
  • zout, peper
  • 3 kruidnagelen
  • 1 laurierblad
  • 2 rode spaanse pepers
  • 0,5 dl ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el olie
  • 1 tl ketoembar
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el azijn
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el bloem
  • 1 vleesbouillontablet

 

Bereidingswijze

Vlees in dobbelstenen snijden en bakken in olie. Kruid het met zout en peper, haal het vlees eruit. Bak de uien en knoflook lichtbruin. Voeg pepers, een el bloem, ketoembar en kerrie toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Voeg ketjap, kruidnagel, azijn, basterdsuiker en laurierblad toe en zoveel water dat het vlees nog net niet onderstaat. Eventueel nog wat zout, ketjap of sambal toevoegen. Vijf a zes uur op slow!
// ]]>