Bolognese saus

Benodigdheden

  • 200 g spek, zonder zwoerd
  • 500 g rundergehakt
  • 100 g ui (1 grote)
  • 150 g winterwortel
  • 1 stengel selderij
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml passata di pomodoro
  • 125 ml rode wijn
  • nootmuskaat

 

Bereiding

Snij het spek fijn en bak in wat olie goudbruin. Snij in de tussentijd de ui, wortel en selderij heel fijn (stukjes van enkele millimeters) en fruit vijf minuten mee met het spek. Haal de groente en spek uit de pan en bak het gehakt op hoog vuur bruin en rul. Voeg de groente weer toe met de bouillon, wijn, passata en nootmuskaat. Minimaal drie maar liever een uur of vijf zachtjes laten sudderen. Je kunt tien tot vijftien minuten voor het serveren nog melk toevoegen en dit meekoken voor een romigere smaak. Als het te vochtig is dan kun het wat binden met allesbinder.

Serveren met pasta en parmezaanse kaas.

 

 
// ]]>